15 padažų salotoms

15 padažų salotoms. Graikija | Mano Kreta | Kretos Skoniai
15 padažų salotoms. Graikija | Mano Kreta | Kretos Skoniai

15 padažų salotoms – visiems gyvenimo atvejams. Gal Jūs mėgstate salotas taip, kaip mėgstame mes? Jas ruošiame bene kasdien, vis skirtingas, tačiau pasitaiko, kad užstringam tų pačių ingredientų rate. Tuomet į pagalbą atskuba įvairiausi padažai ir pagardai salotoms, kuriuos gaminame savo namuose.

  • Padažams ir salotoms gaminti skirti išskirtiniai Kretos produktai – ypač tyras alyvuogių aliejus, vynuogių sirupas petimezi, alyvuogių aliejus ir ekologiškos Kretos žolelės – yra MANO KRETOS kruopščiai atrinktų ir rekomenduojamų produktų asortimente, jų įsigykite paspaudę čia >>

Dalijamės receptais 15 padažų salotoms. Užteks net dviem savaitėms, po vieną kasdien! Visas sudėtines padažo dalis dėkite į elektrinį smulkintuvą. Padažui pagaminti užtruksite viso labo kelias minutes. Bet kiekvieną kartą salotų skonis bus skirtingas!

1. Klasikinis

6 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 2 dideli šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1 arbatinis šaukštelis medaus, druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, burokėlių, šviežių daržovių, virtų daržovių, avokadų salotoms.


2. Petimezi-garstyčių

6 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 2 dideli šaukštai petimezi (vynuogių sirupo), 2 dideli šaukštai raudonojo vyno acto, 1 didelis šaukštas dižono garstyčių (neaštrių), druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, burokėlių, šviežių daržovių, virtų daržovių salotoms.


3. Medaus-citrinų

6 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 2 dideli šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1 didelis šaukštas smulkintos citrinos žievelės, 1 didelis šaukštas medaus, kelios šakelės šviežio čiobrelio arba 1 arbatinis šaukštelis džiovinto čiobrelio, druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, burokėlių, šviežių daržovių, virtų daržovių, avokadų salotoms.


4. Medaus-garstyčių

6 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 2 dideli šaukštai baltojo balzaminio acto, 1 arbatinis šaukštelis medaus, druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, šviežių daržovių, virtų daržovių salotoms.


5. Kaparėlių-džiovintų pomidorų

6 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 4 riekelės saulėje džiovintų pomidorų, 1 šaukštelis marinuotų kaparėlių pumpurų arba lapelių.
Tinka: žaliosioms, burokėlių, šviežių daržovių, virtų daržovių, avokadų, su mocarelos sūriu salotoms.


6. Šviežių bazilikų-raudonėlių

6 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 3 dideli šaukštai smulkinto šviežio baziliko lapelių, 3 dideli šaukštai smulkinto šviežio raudonėlio (jei neturite šviežio, galima naudoti 1 arbatinį šaukštelį džiovinto), 2 dideli šaukštai šviežiai spaustų citrinos arba žaliosios citrinos (laimo) sulčių, druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, šviežių daržovių, virtų daržovių, avokadų, su mocarelos sūriu salotoms.


7. Matča-jogurto

2 arbatiniai šaukšteliai matča (matcha) arbatos miltelių, 1 arbatinis šaukštelis medaus, pusė nedidelio avokado, 2 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 2 dideli šaukštai šviežiai spaustų citrinos arba žaliosios citrinos (laimo) sulčių, 3 dideli šaukštai tiršto graikiško tipo jogurto, trečdalis stiklinės drungno vandens, 3 dideli šaukštai smulkinto šviežio baziliko lapelių, druskos pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, šviežių daržovių salotoms.


8. Vietnamietiškas

4 arbatiniai šaukšteliai sezamų aliejaus, 2 dideli šaukštai šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių, 2 nepilni arbatiniai šaukšteliai medaus, 2 arbatiniai šaukšteliai azijietiško žuvies padažo.
Tinka: žaliosioms, šviežių daržovių, azijietiškų makaronų salotoms.


9. Kreminis avokadų

1 prisirpęs avokadas, 4 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 2 dideli šaukštai šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių, ketvirtis stiklinės drungno vandens, 1 skiltelė česnako, druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, šviežių daržovių salotoms.


10. Citrusinis-kumyno

6 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, ketvirtis stiklinės šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių, ketvirtis stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių, 1 arbatinis šaukštelis grūstų kumyno sėklų, 2 skiltelės česnako, ketvirtis arbatinio šaukštelio (pagal skonį) trintų aitriųjų raudonų pipirų, druskos pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, šviežių daržovių, virtų daržovių salotoms.


11. Braškių-citrusinis

6 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 2 arbatiniai šaukšteliai šviežiai spaustų laimo ar citrinų sulčių, 3 dideli šaukštai trintų braškių (~5 braškės), 3 dideli šaukštai drungno vandens, smulkintų šviežių petražolių ir saliero lapelių (arba saliero stiebo apie 10 cm), druskos pagal skonį.
Tinka: žaliosioms salotoms ir ypač su špinatais bei šviežiomis braškėmis.


12. Imbiero-medaus

4 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 2 arbatiniai šaukšteliai sezamų aliejaus, ketvirtis stiklinės apelsinų sulčių ir 2 arbatiniai šaukšteliai tarkuotos apelsinų žievelės, 2 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto šviežio imbiero, 2 nepilni arbatiniai šaukšteliai medaus, 2 arbatiniai šaukšteliai sojos padažo.
Tinka: žaliosioms, šviežių daržovių, azijietiškų makaronų salotoms.


13. Kalendros-kefyro

3 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, pusė stiklinės kefyro, pusė stiklinės šviežios kalendros lapelių (be kotų), 1 arbatinis šaukštelis šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių, 2 skiltelės smulkinto česnako, druskos pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, avokadų salotoms.


14. Aštriosios mangų

2 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 1 prisirpęs mango vaisus (be odelės ir kaulo), ketvirtis puodelio šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių, ketvirtis puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių, 2 nepilni arbatiniai šaukšteliai medaus, pusė arbatinio šaukštelio grūsto kumyno sėklų, 1 skiltelė česnako, 1 arbatinis šaukštelis smulkiai pjaustyto aitriojo raudono pipiro ankšties, 2 arbatiniai šaukšteliai smulkiau pjaustyto kalendros, druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, vaisių pikantiškoms salotoms.


15. Kreminis tachini-medaus

6 dideli šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus, 2 dideli šaukštai tachini (sezamų pasta), 3 arbatiniai šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos ar žaliosios citrinos (laimo) sulčių, 2 nepilni arbatiniai šaukšteliai medaus, 3-4 arbatiniai šaukšteliai šalto vandens (gali prireikti daugiau, priklausys nuo tachini tirštumo), druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.
Tinka: žaliosioms, šviežių daržovių, vaisių pikantiškoms salotoms

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.