Marinuotos alyvuogės

Marinuotos alyvuogės. Graikija | Mano Kreta | Kretos Skoniai
Marinuotos alyvuogės. Graikija | Mano Kreta | Kretos Skoniai

Marinuotos alyvuogės – lengviausias receptas! Nepaprastai skanus užkandis visiems alyvuogių mėgėjams: graikiškos alyvuogės alyvuogių aliejuje marinuotos su citrina, česnaku ir šviežiomis (arba džiovintomis) prieskoninėmis žolelėmis.

Pikantiškų skonių puokšte papildytos juodosios ir žaliosios alyvuogės – ir kasdienai, ir šventėms. Jos gali būti ir atskiru užkandžiu, jos puikiai tiks skrudinta duona, įvairiausiais sūriais, mėsos gaminiais. Taip pat marinuotos alyvuogės gali būti skani šeimininkės ar šeimininko dovana svečiams – sukurta savo rankomis!

Sudedamosios dalys – paprastos ir vos septynios! O marinato paruošimui sugaišite apie 10 minučių. Lengviau ir būti negali! Citrusinių vaisių, šviežių žolelių ir česnako derinys yra vienas mūsų mėgstamiausių. Be to, galima improvizuoti! Šviežias žoleles galite keisti džiovintomis, kartu su citrina naudoti apelsiną, sumažinti česnako kiekį ir pan. Tereikia pasitelkti fantaziją ir naudoti ingridientus skirtingomis proporcijomis taip suradant labiausiai sau tinkantį variantą.

Dalinamės tuo receptu, kuriuo patys vadovaujamės marinuodami alyvuoges su citrina, česnaku ir žolelėmis. Paprasto ir skanaus užkandžio gamybai puikiai tinka mūsų atrinktos ir rekomenduojamos alyvuogės, kurias galite užsakyti čia: www.manokreta.lt/alyvuoges

Marinuotos alyvuogės – lengvai pagaminamas užkandis. Jeigu nuspręsite pasigaminti, tuomet reikia šių produktų:

  • 300 gr juodųjų kalamon rūšies ir žaliųjų chondroelia rūšies alyvuogių – būtent jų siūlome įsigyti
  • 2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos (puiku, jei turėsite šviežio česnako, jo skonis subtilesnis)
  • 2 žalio rozmarino šakelės (gali būti džiovintas)
  • 8-10 žalių šakelių čiobrelių (gali būti džiovintas)
  • 1 lauro lapas
  • citrinos žievelė nuo pusės citrinos
  • 2 valgomieji šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • galima pridėti iki 1 arbatinio šaukštelio smulkintų raudonųjų aitriųjų pipirų (priklausomai nuo to, kiek aštriai mėgstate)
  • 200 ml (1 puodelis) ypač tyro alyvuogių aliejaus – galite naudoti tą patį, kuris bus su mūsų alyvuogėmis, galite jo įsigyti papildomai – spauskite čia >>

Gaminimo eiga:

  • Pasiruoškite produktus ir 500 ml talpos stiklainį užsukamu dangteliu (arba kitą 500 ml talpos hermetišką indą) – į jį sluoksniuokite alyvuoges su marinato ingredientais: stenkitės, kad ant kiekvieno sluoksnio alyvuogių būtų vienodas sluoksnis citrinų žievelės, smulkinto česnako, žolelių, jei naudosite – smulkintų aitriųjų pipirų.
  • Sudėję pirmuosius sluoksnius įdėkite lauro lapą. Sudėję visus sluoksnius ant viršaus iš lėto užpilkite šviežiai spaustas citrinos sultis – kad jos nubėgtų per visus sluoksnius.
  • Taip pat lėtai pilkite alyvuogių aliejų tol, kol jis visiškai apsems alyvuoges. Priklausomai nuo alyvuogių dydžio ir pasirinkto indo, gali prireikti viso alyvuogių aliejaus kiekio arba kiek mažiau.
  • Palikite alyvuoges marinuotis: sandariai uždarytą stiklainį įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 48 valandoms. Šitaip marinuotas alyvuoges šaldytuve galite laikyti ilgiau nei savaitę – per tą laiką jas skaniai suvalgysite 🙂

Marinuotos alyvuogės beveik paruoštos, tereikia palaukti kol galėsite ragauti!
Skanaus! Būkite sveiki!


Keletas patarimų:

  • Prieš patiekiant: alyvuoges iš šaldytuvo išimkite likus 2 valandoms iki valgymo, kad jos sušiltų iki kambario temperatūros.
  • Mėgaukitės alyvuogėmis kaip atskiru užkandžiu, taip pat jas galite patiekti su krekeriais, traškiais sausainiais, itališka skrudinta duona, įvairiais sūriais, mėsos gaminiais.

MANO KRETA rekomenduojamo ypač tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir juodųjų bei žaliųjų alyvuogių skaniems patiekalams galite įsigyti čia >>

Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.