Veganiški blyneliai su bananais ir petimezi

Veganiški blyneliai su bananais ir petimezi. Graikija | Mano Kreta | Kretos Skoniai
Veganiški blyneliai su bananais ir petimezi. Graikija | Mano Kreta | Kretos Skoniai

Veganiški blyneliai su bananais ir petimezi – greitai pagaminimas skanus patiekalas pradžiugins ir mažus ir didelius. Veganiški blyneliai gaminami su prinokusiais bananais be pridėtinio cukraus, be kiaušinių ir be pieno. Šiuo metu tai yra vienas mėgstamiausių mūsų namuose gaminamų blynų receptų.

Vaisių lėkštėje praktiškai visada turime bananų (Kretoje jie tokie saldūs!) – tad matydami pernokti besiruošiantį, panaudojame kepant blynus. Jiems pagardinti nepamainomas yra petimezi – Kretos vynuogių sirupas. Gaminamas iš vynuogių misos, be jokio pridėtinio cukraus.

Išsamiau apie petimezi skaitykite čia: www.manokreta.lt/petimezi – ten pat jo galite ir įsigyti kartu su kitais mūsų atrinktais ir rekomenduojamais produktais: ypač tyru alyvuogių aliejumi, džiovintu raudonėliu, čiobreliu bei kitomis Kretos žolelėmis. Išvardintų produktų prireiks skalsiems blyneliams ir daugeliui kitų patiekalų.

Veganiški blyneliai su bananais ir petimezi – skanus patiekalas per pusryčius pradžiuginti savo šeimos narius. Galima pasiimti ir į kelionę – tai puikus iškylos gamtoje užkandis. Jums reikės šių produktų:

  • 2 vidutiniško dydžio prinokę bananai, arba vienas bananas, jei vaisius yra didelis
  • 1 valgomasis šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 100 g speltos miltų (naudojame pilno grūdo speltos miltus)
  • 40 g greitai paruošiamų avižų dribsnių
  • 1 arbatinis šaukštelis kokybiško vanilės ekstrakto
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 235 ml avižų pieno (taip pat tinka kitas augalinis pienas: migdolų, sojų, tik be jokio pridėtinio cukraus)
  • blynams kepti – alyvuogių aliejus
  • pagardinimui – petimezi, šviežios braškės ar kitos uogos, bananų griežinėliai, kelios puselės graikinių riešutų

Gaminimo eiga:

  • Dubenyje šakute gerai sutrinkite bananus. Supilkite alyvuogių aliejų. Sudėkite visus sausus ingredientus ir gerai išmaišykite. Įplakite pieną, kol tešla gerai susimaišys.
  • Naudokite blynams kepti skirtą keptuvę ar kitą nepridegančią keptuvę. Patepkite alyvuogių aliejumi, tada pakaitinkite ją ant vidutinės kaitros. Kai keptuvė įkais, dėkite blynelių tešlą, apie 3 pilnus valgomus šaukštus tešlos vienam apie 10 cm skersmens blyneliui (mes naudojame kaušelį ledams formuoti). Būtinai palikite vietos tarp blynų, kad galėtumėte lengvai juos apversti.
  • Kepkite iš vienos pusės, kol viršuje atsiras burbuliukų, o apačia taps auksinės rudos spalvos – apie 2 minutes. Blynus apverskite ir kepkite dar apie 2 minutes. Kepimo laikas priklauso nuo keptuvės storio ir kaitros stiprumo.

Veganiški blyneliai su bananais ir petimezi paruošti. Skanaus! Patiekite juos pagardintus su natūraliu saldikliu – vynuogių petimezi, galima su šviežio banano griežinėliais, uogomis, graikiniais riešutais.

Keletas patarimų:

Blyneliai skanūs karšti, šilti ir net atvėsę, tad galima juos galima supakuoti užkandžiams kelionei ar iškylai gamtoje. Puikus receptas, jei dažnai namuose užsilieka prisirpusių bananų.


MANO KRETA rekomenduojamo ypač tyro šalto spaudimo alyvuogių aliejaus, petimezi ir kitų produktų iš Kretos skaniems patiekalams galite įsigyti čia >>

Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.