Baklažanai krosnyje – skamba viliojančiai? Norite skanių baklažanų? Supjaustykite juostelėmis ir iškepkite juos malkinėje krosnyje. Tada išklokite tomis juostelėmis skardą, pridėkite ant jų minkštos fetos, pjaustytų šviežių porų ir artišokų bei tiršto pomidorų padažo, pagaminto vasarą iš prinokusių ir saulėje džiovintų pomidorų, viską apibarstykite šviežiomis žolelėmis ir užkepkite toje pačioje malkinėje krosnyje.
Sakote, nepavyks? Atvažiuokite į Kretą – padarysim!
O jeigu norite išsikepti baklažanus orkaitėje, yra paprastas ir skanus patiekalas – „Melitzanes Imam“. Jį lengvai pagaminsite namuose!
Jeigu nuspręsite pasigaminti, tuomet reikalingi šie produktai:
- 2 dideli baklažanai
- 1 puodelis alyvuogių aliejaus (baklažanų puselėms) ir papildomai 2 valgomus š. alyvuogių aliejaus (padažui)
- 1 didelis raudonas svogūnas supjaustytas griežinėliais
- 8 česnako skiltelės supjaustytos stambiais gabalėliais
- 3 vidutinio dydžio prinokę pomidorai, supjaustyti 2 cm kubeliais
- 1 arbatinis šaukštelis pomidorų pastos
- sauja šviežių petražolių, susmulkintų
- trečdalis arbatinio šaukštelio maltų muskato riešuto
- druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
- nupjaukite baklažanų kotelius. Supjaustykite juos išilgai per pusę
- jei baklažanais kartoki, tuomet sudėkite juos į didelį dubenį su šaltu vandeniu ir pamirkykite sūdytame vandenyje apie 30 minučių. Uždėkite svarmenį. Mirkymas padeda pašalinti kartumą
- įkaitinkite orkaitę iki 230 ° C
- baklažanus nusausinkite ir suberkite į indą. Įpjaukite juos peiliu, padarydami gilias kryžmines linijas, tai padės baklažanams geriau iškepti. Paimkite 1 puodelį alyvuogių aliejaus ir šaukštu užpilkite alyvuogių aliejaus ant kiekvieno baklažano įpjautos puselės (odelė lieka apačioje).
- pagardinkite baklažanus druska ir šviežiai maltais pipirais
- kepkite 30 minučių, kol gražiai apskrus ant viršaus. Tuo tarpu pradėkite ruošti pomidorų padažą
- įkaitinkite alyvuogių aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies. Suberkite česnaką ir svogūno skilteles ir kepkite, kol visiškai suminkštės
- įdėkite pomidorus ir pagardinkite druska, maltais pipirais ir trintu muskato riešutu. Troškinkite apie 12–15 minučių, pamaišydami, kol pomidorai suminkštės. Įpilkite pomidorų pastos ir kepkite dar 2 minutes, pamaišydami.
- šakute šiek tiek įspauskite baklažanų puseles, kad padažui liktų vietos. Ant baklažanų puselių uždėkite po gerą šaukštą padažo. Sumažinkite kaitrą iki 160 ° C ir kepkite baklažanus dar maždaug 35 minutes. Tada vėl pakelkite temperatūrą iki 200 ° C ir kepkite baklažanus dar apie 10-12 minučių.
- patiekite su smulkintomis šviežiomis petražolėmis ant viršaus.
Skanaus!
Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių bei nuorodų apie gastronominius atradimus Kretoje ir Graikijoje, spauskite čia >>
Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti dėl tradicinių Kretos ir Graikijos valgių, susisiekite tiesiogiai – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com