SALA, Victoria Hislop, knyga

Knyga "Sala" autorė Victoria Hislop | Mano Kreta
„Sala” – bestseleriu tapusi britų autorės Victorios Hislop knyga, apie Spinalongos salą ir žmonių likimus. | Mano Kreta

SALA – bestseleriu tapusi britų autorės Victorios Hislop knyga, apie Spinalongos salą ir žmonių likimus.

Į Spinalongos salą šalia Kretos geriausia yra plaukti perskaičius šią ypatingą knygą. Tada galima dar geriau jausti šios salos atmosferą ir atpažinti tas vietas, kurias Victoria Hislop aprašo savo romane.

Nuo XVI iki XX a. pradžios Spinalonga garsėjo kaip puikiai apsaugotas gynybinis fortas, bet autorė pasakoja vėlesnę jos istoriją: nuo 1903 iki 1957 metų nedidelė sala priešais Plakos kaimą rytinėje Kretoje buvo paversta raupsuotųjų kolonija. Čia gyveno iš įvairių Graikijos vietų ištremti tuo metu nepagydoma, užkrečiama ir baisia liga – raupais – susirgę žmonės.
Victoria Hislop vaizdžiai pasakoja vienos šeimos istoriją, kurios paslaptis šiais laikais bando įminti mergina iš Anglijos – Aleksis Filding.

Atvykusi į Kretą ji sužino, kad jos prosenelė, kuriai buvo diagnozuoti raupai, buvo atskirta nuo dviejų dukterų, o į amžinojo įkalinimo vietą valtele ją nuplukdė mylimas vyras.

Kokius jausmus ji išgyveno? Ką išgyveno įkandin prosenelės ten pat plaukusi viena iš jos dukterų? Kodėl apie tai nieko nenori pasakoti Aleksis mama Sofija?

Išties ypatinga, sukrečianti ir jaudinanti knyga, pasakojanti apie ne itin senus įvykius, kurie svarbūs ne tik Kretai, bet ir visam pasauliui, nes būtent Spinalongoje buvo išbandomi nauji vaistai nuo raupų.

Joks gidas per ekskursiją į Spinalongą nespės papasakoti visko, ką sužinosite perskaitę Victorios Hislop SALĄ.

► Romaną SALA iš anglų kalbos išvertė Reda Žekienė. 2012 metais knygą išleido leidykla „Jotema“. Knygą galima įsigyti internetu: https://www.knygos.lt/lt/knygos/sala-knyga/

Televizinis daugiaserjinis filmas SALA

Įtraukiantis ir nepaleidžiantis – toks yra pagal to paties pavadinimo Victorios Hislop knygą pastatytas daugiaserijinis filmas SALA (ΤΟ ΝΗΣΙ). Šalia Kretos Spinalongos saloje buvusios raupsuotųjų kolonijos drama – 26 serijose. Tikros ašaras spaudžiančios emocijos bei nepagražinta Kreta – tokia, kokia ji buvo ir yra. Apie filmą galite pasiskaityti čia >>


Tinklaraštyje ir kelionių žurnale rasite daugiau straipsnių ir nuorodų skirtų filmams ir grožinei literatūrai apie Graikiją ar graikus, spauskite čia >>

Jeigu norite mūsų pasiteirauti apie kokią nors knygą ar filmą, susisiekite – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.