Pietūs Tripti kaime
Pietūs pas Manolį. Jie būtų niekuo neypatingi, jei iki Manolio nereikėtų ristis per kalnus. Pirmą kartą prieš kelis metus iki Thripti kalnų kaimo rytų Kretoje buvau atėjęs pėsčiomis per Mesonas tarpeklį (apie jį esu pasakojęs čia: https://goo.gl/k44FHh). Tada negalėjau atsistebėti, kad absoliučiame kalnų užkampyje yra taverna, pilna žmonių. Dabar kelią iki Thripti išmatavome ne kojomis, o automobiliu. Nuo pietryčiausio Kretos miesto Ierapetros – apie valanda. Bet ji verta to maisto, kurį gauni atvykęs.

– Šiandien turiu geležinėje krosnelėje ant malkų skardoje kepto jauno paršelio gabaliukų su bulvėmis, – didžiavosi Manolis.
– Taigi ne žiema! – nusistebėjau, nes įprastai tokias krosneles kretiečiai naudoja šaltuoju metų laiku patalpų šildymui, tuo pačiu jose išsikepdami kokį nors skanėstą.
– Turiu vasarinę krosnelę: išeik į lauką, tau dėdė Janis parodys.
Pasirodo, mėsa su bulvėmis ruošiama priešais taverną prie pat gatvės pastatytoje geležinėje krosnelėje. Dėdė Janis sakė pats ją suvirinęs ir siūlė man tokią pačią: už keletą šimtų eurų suvirins. Ką gi, žinosiu, į ką kreiptis, kai tokios prireiks. Beje, paršelio neragavau (man užteko toje pačioje krosnelėje iškaitintų pupų), bet tie, kas jo ragavo, sakė, kad skanesnio niekada nevalgė. Taip jau yra Kretoje: kuo toliau į kalnus, tuo skaniau. #manokreta #atostogosKretoje #ekskursijosKretoje #Kretosvalgiai #maistasKretoje #Tripti