„Mesohori“ tavernoje
Visiškai mėsos nevalgau jau trejus metus. Bet tikrai žinau, kur Kretoje patiekama skaniausia ožkiena – „Mesohori“ tavernoje Chora Sfakion kaime pas Giorgos Votzakį.

Jis visada turi raudonajame padaže troškintos ožkienos – 'sfakiano jachni'. Šis patiekalas būdingas tik Baltuosiuose kalnuose esančiam Sfakios regionui. „Mesohori“ valgiaraštyje Giorgos įrašęs, jog 'sfakiano jachni' jo tavernoje ruošiama iš laukinių ožkų mėsos. Laukinėmis jis vadina savo ožkas, kurios laisvai laigo Baltuosiuose kalnuose ir negauna jokio papildomo pašaro – minta tik tomis žolėmis, kurias pačios susiranda. Kadangi Baltųjų kalnų šlaituose netrūksta prieskoninių žolelių, juokaudami sakome, kad Giorgos ožkienos papildomai gardinti nereikia. Beje, 'sfakiano jachni' skonį prisimenu iki šiol... #manokreta #atostogosKretoje #ekskursijosKretoje #Kretosvalgiai #maistasKretoje #graikųvirtuvė #ChoraSfakion #Mesohori