„Dounias“ – lėto maisto taverna
„Norint sužinoti, ką valgo kretiečiai, reikia įkišti nosį į vietos gyventojų virtuves ir puodus“, – rašau žurnalo MOTERIS lapkričio numerio straipsnyje „Kretos dietos beieškant“. Rinkdamas jam medžiagą labiausiai savo nosį įkišau į „Dounias“ tavernos virtuvę. Jos savininkas Stelios Trilirakis – aistringas lėtojo maisto (angl. slow food) propoguotojas, o tai reiškia, kad visus produktus, kurių reikia jo tavernoje patiekiamų patiekalų gamybai, jis užsiaugina ir pasigamina pats su nedidele 4 pagalbininkų komanda. Jis turi ir savo daržą, ir savo gyvulių ūkį, ir netgi krosnį, kurioje kepa duoną. „Dounias“ tavernoje patiekiamas pats tikriausias kretietiškas maistas. Linkiu kiekvienam pajusti Stelioso svetingumą!
► Straipsnį „Kretos dietos beieškant“ galite perskaityti čia: http://www.moteris.lt/a/66592776 © Arvido Balvočiaus nuotr. #manoKreta #atostogosKretoje #maistasKretoje #Kretosvalgiai #tavernosKretoje #užeigosKretoje