Kaip gimsta 100 proc. natūrali kretietiška kosmetika?

Kaip gimsta 100 proc. natūrali kretietiška kosmetika? Migdolų žiedai. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Kaip gimsta 100 proc. natūrali kretietiška kosmetika? Migdolų žiedai. Kreta, Graikija | Mano Kreta

Ar žinote, kaip gimsta 100 proc. natūrali kretietiška kosmetika?

„Migdolų žiedų prisirinkome eksperimentui: pažiūrėsime, kaip juos galime panaudoti, kokį eterinį aliejų galima išgauti iš šitų paprastų po visą Kretą dabar mirgančių laukinių žiedų, t.y. kaip juos galime panaudoti savo kosmetikos gamybai“, – mostelėjo ranka Janis Skrafnakis, įeidamas į seną savo senelių namą, kurį dabar pavertė 100 proc. natūralios kosmetikos „Evergetikon“ gamybinėmis patalpomis.

Rima ir Janis "Evergetikon" tikrina produkciją . Kreta, Graikija | Mano Kreta
Rima ir Janis „Evergetikon” tikrina produkciją . Kreta, Graikija | Mano Kreta

Janis ir jo natūrali kretietiška kosmetika

Vargu, ar būčiau pats kada nors suradęs tą fabrikėlį. Jis gerokai užslėptas Skalani kaime šalia salos sostinės Herakliono: be palydovo arba šeimininko, kuris baksteltų pirštu sunkiai surastumei reikiamas duris. Nebent kvapas atviliotų, nes jis juntamas iš toli. Tądien, kai Janis nusivedė mane ir kitus savo svečius į savo fabrikėlį. Jo darbuotojai Zacharias ir Maria atsidarę visus langus gamino muilą. Iš pradžių nesupratau, kam jiems reikalingi respiratoriai. Bet kai mums užėjus į vidų jie ėmė maišyti naują porciją muilo formoms, suvokiau, kad be respiratorių ten ilgai neišbūsi. Vos tik į alyvuogių aliejaus ir sodos tirpalo masę Marija šliūkštelėjo karčiųjų migdolų eterinio aliejaus pasklido toks stiprus kvapas, kad ne tik nosis, bet ir smegenys pradėjo čirškėti.

Kas skatina keliauti? – 3 dalis. LIETUVĖ IŠ ŠVEDIJOS. „Evergetikon“ kosmetika. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Kas skatina keliauti? – 3 dalis. LIETUVĖ IŠ ŠVEDIJOS. „Evergetikon“ kosmetika. Kreta, Graikija | Mano Kreta
"Evergetikon" produkcija. Kreta, Graikija | Mano Kreta
„Evergetikon” produkcija. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Vyriška diskusija "Evergetikon". Kreta, Graikija | Mano Kreta
Vyriška diskusija „Evergetikon”. Kreta, Graikija | Mano Kreta

Prieš gamybą Janis vėl davė paragauti alyvuogių aliejaus, kad dar kartą įsitikinčiau, jog savo kosmetikos gamybai naudoja maistui tinkamus produktus. „Kartojau ir kartosiu: negalima ant odos tepti to, ko negali valgyti“, – sakė jis, primindamas mūsų pokalbį, kurį užrašiau apybraižos „Kas skatina keliauti?“ trečioje dalyje (ją rasite čia >>). Ir tikrai: Janio fabrikėlyje teko ragauti ir bičių pikį, ir kretietišką raudonėlį, ir iš pačios alijošiaus šerdies išimtą želė pavidalo masę. Ir iš migdolų riešutų išspaustą aliejų. Dar davė pauostyti koncentruoto rožių eterinio aliejaus, bet vos akimirkai, nes kvapas – svaiginančiai stiprus! Vienam litrui tokio aliejaus pagaminti sunaudojama 350 kg rožių žiedlapių!

"Evergetikon" muilai. Kreta, Graikija | Mano Kreta
„Evergetikon” muilai. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Rima ir Janis "Evergetikon". Kreta, Graikija | Mano Kreta
Rima ir Janis „Evergetikon”. Kreta, Graikija | Mano Kreta

Rimos atradimai

Nemanau, kad būčiau turėjęs tokią ekskursiją, jei ne lietuvė Rima Lastauskas. Būtent jos vardas mane paskatino išgerti ne vieną kavo puodelį su Janiu. Tuomet šis prasitarė, kad lietuvė – jo natūralios kosmetikos verslo partnerė (apie tai skaitykite ten pat >>) . Dabar Kretoje susitikome visi kartu,. Rima kartu su vyru Faustu ir dar dvejų metukų neturinčiu sūnumi Vilhelmu atvyko į Kretą gyvai susipažinti su Janiu ir pasirašyti bendradarbiavimo sutarties.

„Pernai ilsėjomės Kretoje ir užsukom į vieną nedidelę parduotuvėlę įsigyti kremo nuo saulės, – savo istoriją man pasakojo Rima. – Dairiausi tik natūralių kosmetikos produktų, nes ir pati tokius naudoju, ir ant savo vaiko odos netepsiu nežinia iš ko pagaminto kremo. Tai man pardavėja pasiūlė „Evergetikon“ kremą. Jį pristatė taip, kad abejonių neliko – nusipirkom. Išbandėm. Likom pakerėti! Grįžau namo į Švediją, ėmiau naršyti internete ir susiradau „Evergetikon“: parašiau Janiui, ėmėm bendrauti, gavau iš jo kosmetikos mėginių. Ir galiausiai mano užsibrėžtas tikslas savo internetinėje parduotuvėje prekiauti tik prancūziškos natūralios kosmetikos „Florihana“ produktais nuėjo šuniui ant uodegos: nusprendžiau prijungti „Evergetikon“. O paskui dėl pilno komplekto – ir lietuvišką natūralią kosmetiką „Uoga Uoga“, kuri ne mažiau kaip kitos dvi įdomi dėl natūralumo pamišusiems švedams“.

„Villoeco“ – kosmetika internetu

„Villoeco“ – taip vadinasi Rimos internetinė kosmetikos parduotuvė, kurios bazė, kaip jau turbūt supratote, yra ne Lietuvoje, o Švedijoje, t.y. ten kur ir gyvena Rima su savo gražia šeima. Todėl nenuostabu, kad https://www.villoeco.se sukurta lietuvių ir švedų kalbomis – Rima labiausiai nusitaikiusi į šių dviejų šalių pirkėjus. Nors taip pat visą produkciją pristato ir anglų bei rusų kalbomis. Todėl nenuostabu, kad atvykusi į Kretą Rima siekė su Janiu pasirašyti sutartį dėl „Evergetikon“ atstovavimo Lietuvai ir Švedijai (pasirašė, apie tai rašiau čia>>). Rima pavasarį „Evergetikon“ kosmetiką pristatys tradicinėje grožio industrijos parodoje „Pelenė 2018“ Vilniaus parodų rūmuose „Litexpo“ balandžio 6-8 d.. O rudenį – analogiškoje parodoje Švedijoje.

Ledai pajudėjo: 100 proc. natūrali kretietiška kosmetika „Evergetikon“ iš Kretos keliauja į Lietuvą bei Švediją. Ir ką gali žinoti: gal iš ten – po visą pasaulį. Labai džiaugiuosi, kad prie to prisidėjau. Janiui ir Rimai nuoširdžiai linkiu klestėjimo bei to paties užsidegimo, kuris verčia juos dalintis savo atradimais su kitais!

Rima ir Janis "Evergetikon" pasirašo bendradarbiavimo sutartį. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Rima ir Janis „Evergetikon” pasirašo bendradarbiavimo sutartį. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Rima ir Janis "Evergetikon" bendradarbiavimo pradžia. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Rima ir Janis „Evergetikon” bendradarbiavimo pradžia. Kreta, Graikija | Mano Kreta
"Evergetikon" biuras. Kreta, Graikija | Mano Kreta
„Evergetikon” biuras. Kreta, Graikija | Mano Kreta

P.S. Parašiau šitą tekstą, perskaičiau jį ir supratau, kad bus tokių, kurie mane kaltins reklama. Tebūnie! Tikrai negaila reklamuoti produktų, kurie teikia gerą savijautą, o taip pat negaila reklamuoti žmonių, kurie su nepaprastu užsidegimu tais produktais dalijasi. Nes jie myli tai, ką daro.


Tinklaraštyje ir kelionių žurnale SALA rasite daugiau Kretos istorijų, atradimų, įdomių patirčių, spauskite čia >>

Rubrikoje „Naudinga žinoti“ rasite įdomios ir naudingos informacijos, kuri padės planuotis atostogas Kretoje bei Santorinyje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų apie Kretą, domina natūrali kretietiška kosmetika, susisiekite – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.