Kretą su lietuviškais Kėdainiais vienija krepšinis!

Kretą su lietuviškais Kėdainiais vienija krepšinis!. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Kretą su lietuviškais Kėdainiais vienija krepšinis!. Kreta, Graikija | Mano Kreta

Kretą su lietuviškais Kėdainiais vienija krepšinis 🏀 kretiečiai broliai dvyniai 👬 ir ši nuotrauka iš žvejo Jorho tavernos 📸

Valgom vakar barakudą (apie ją rašiau čia: http://bit.ly/35Lplnm) ir bendraujame su visais, kurie užeina į Jorho taverną. Ji mažutė: vos keli stalai ir virtuvė, todėl nori nenori esi įtraukiamas į pokalbius. Ir su tais, kas sukasi prie puodų, ir su tais, kas sėdi prie stalų.

Visa taverna suūžia, kai į ją įeina Dimitris – seniai matytas, nes žiemą daugiau laiko praleidžia Anglijoje. Pasiguodžia, kad kiek skauda gerklę, nuo šeimininkės kaipmat gauna ramunėlių arbatos, ir pradeda porinti apie gyvenimą svetur – tiek savo, tiek kaimynų.

Broliai dvyniai Lietuvos krepšinyje

– Dimitri, o gal žinai, kur dabar tavo pusbroliai dvyniai Jorhakis su Panajočiu? Jie buvo Atėnuose, bet girdėjau, kad kažkur išvyko? – paklausia žvejys apie du kaimynų sūnus.

– Dabar Lietuvoj krepšinį žaidžia, – atsako Dimitris. Ir jaučiu kaip visų akys susminga į mudu su žmona.

– Judu irgi iš Lietuvos?! Tai gal kažką žinote apie dvynius kaimynus? – linkteli žvejys mūsų pusėn, bet pamatęs išsprogusias iš nuostabos mano akis vėl kreipiasi į Dimitrį. – Primink, kokia jų pavardė?

– Kalaitzakiai, Jorhos ir Panajotis, – išpyškina Dimitris. – Jorhos žaidė Atėnų „Panathinaikos“, bet paskui gavo pasiūlymą iš vieno Lietuvos klubo. Tiksliai žinau, kad ne iš „Žalgirio“… Kažkoks kitas aukščiausios lygos klubas Lietuvoje pasikvietė ir jį, ir jo brolį Panajotį.

Kėdainių „Nevėžio“ startiniame penkete

Pamirštu barakudą, imu telefonu ir kaipmat interneto paieškoje surandu, kad Jorhos Kalaitzakis šiuo metu žaidžia Kėdainių „Nevėžio“ startiniame penkete, jo dvynys brolis Panajotis – antrajame. Abu – gynėjų pozicijose BC Kėdainių NEVĖŽIS

– Čia tai staigmena! – suploju rankomis. – Tikrai nežinojau, kad du vaikinai iš Kretos pajūrio žaidžia krepšinį Lietuvoje!

– Matai už lango šitą namą? Jis jų močiutės, jiedu vasaromis visada čia ilsisi, – Dimitris su Jorhu džiaugiasi padarę staigmeną ir vienas per kitą pasakoja, kokie broliai panašūs, kokie aukšti, kokie geri vaikinai.

– Sakei, kad sausio gale į Lietuvą važiuosi? – prisimena Jorhos. – Tai padaryk dabar mūsų nuotrauką – parodysi ją, jei staiga brolius sutiksi! Linkėjimų perduosi!

Taip, sausio gale būsiu turizmo ir laisvalaikio parodoje „Adventur 2020“ Vilniuje. Tikimybė, kad tuo pat metu nulėksiu į Kėdainius – labai maža. Nors… ką gali žinoti, kaip viskas pasisuks 🙂 Juolab gal ir feisbukas padės: jei staiga Kėdainiuose ar kurio kito Lietuvos miesto krepšinio arenoje sutiktumėt du aukštus dvynius brolius Jorhą ir Panajotį Kalaitzakius (jų ūgis – apie 2 m, lotyniška vardų transkripcija: Georgios Kalaitzakis, Panagiotis Kalaitzakis), parodykite jiems šią nuotrauką ir perduokite šilčiausių linkėjimų iš Kretos – nuo kaimyno žvejo Jorho šeimos ir pusbrolio Dimitrio 👋 🇬🇷 🇱🇹 juk Kretą su lietuviškais Kėdainiais vienija krepšinis!



Tinklaraštyje ir kelionių žurnale SALA rasite daugiau Kretos istorijų, atradimų, įdomių patirčių, spauskite čia >>

Rubrikoje „Naudinga žinoti“ rasite įdomios ir naudingos informacijos, kuri padės planuotis atostogas Kretoje bei Santorinyje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti apie Kretos praeitį ir dabartį, istorines ir patyrimines keliones po salą, susisiekite – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.