Tarp Kretos ir Elektrėnų

Tarp Kretos ir Elektrėnų Kreta, Graikija | Mano Kreta
Tarp Kretos ir Elektrėnų Kreta, Graikija | Mano Kreta

Tarp Kretos ir Elektrėnų. „Lietuva? O taip, žinau, buvau! Vilnius, Trakai, Elektrėnai…“ – vos nenukritau nuo kėdės po tokių pagyvenusio kretiečio Apostolo žodžių. Nenuostabu, jei koks nors Lietuvoje besilankęs graikas prisimena Vilnių, Trakus, Kauną ar Klaipėdą. Bet kokie vėjai galėjo atpūsti kretietį į Elektrėnus – mano gimtąjį energetikų miestelį?! O dar labiau glumina tai, kad Elektrėnus žinantį Apostolą sutikau ne kažkuriam Kretos mieste, o paprastam salos kaime prie Psiloričio kalnų!

„Ledo rūmuose buvau. Lankiausi ir elektrinės patalpose įrengtose pirtyse su kaskadomis, kur tais laikais ne kiekvienas galėjo patekti. Ir jachtų klubą mums aprodė, – porino Apostolos. – Keliavau į Lietuvą su inžinierių grupe, o Elektrėnuose mus visur vedžiojo vienas entuziastas, kurio dėka ir tie ledo rūmai pastatyti. Tik neatsimenu jo vardo, berods, jis labai graikiškas – gal Leonas…“

Linkėjimai Elektrėnams

Turbūt Kretos istoriją geriau žinau nei gimtųjų Elektrėnų, nes iš to meto iškilių elektrėniečių pamenu tik Lietuvos elektrinės diretoriaus Prano Noreikos pavardę. Lendu į internetą. Ir štai prašom – Elektrėnų kultūros centro svetainėje randu sakinį: „Ledo arenos statybas inicijavo elektrinės statybos ir remonto baro viršininko pavaduotojas, žiemos sporto šakų entuziastas Leonas Valinevičius ir Elektrėnų garbės pilietis Pranas Noreika“.

Ir ką čia bepridursi. Belieka tik nusifotografuoti su Apostolu ir siųsti pačius šilčiausius linkėjimus iš Kretos į gimtuosius Elektrėnus!

Norėtumėt iš arčiau susipažinti ir pabendrauti su kretiečiais, iš pirmų lūpų sužinoti apie jų buitį ir būtį? Arba gal norėtumėt prisijungti prie ypatingų ekskursijų, kuriose dalyvauja ištikimi salos gerbėjai? Tiek vienu, tiek kitu atveju susisiekite su MANO KRETA, keliaukite asmeninėje ekskursijoje su Audriumi >>


Tinklaraštyje ir kelionių žurnale SALA rasite daugiau Kretos istorijų, atradimų, įdomių patirčių, spauskite čia >>

Rubrikoje „Naudinga žinoti“ rasite įdomios ir naudingos informacijos, kuri padės planuotis atostogas Kretoje bei Santorinyje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti apie Kretą ir kretiečius, jų tradicijas ir papročius, istorines ir patyrimines keliones po salą, susisiekite – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.