Per pilnatį nuo Strubulo viršūnės

Per pilnatį nuo Strubulo viršūnės. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Per pilnatį nuo Strubulo viršūnės. Kreta, Graikija | Mano Kreta

Per pilnatį nuo Strubulo viršūnės. Galima Kretos sostinę Heraklioną į salą atvykusiems bičiuliams parodyti paprastai, o galima štai šitaip – nuo Strubulo viršūnės. Kalno trikampį mato visi, keliaujantys iš Herakliono oro uosto į vakarus link Retimno ir Chanios. Viršunės nepasieksi ratais, tik kojomis – apie valandą reikia palypėti, kad atsivertų štai toks vaizdas į žibantį miestą. Naktį kopti nėra paprasta, bet nėra ir labai sunku, kai šviečia ryški pilnatis – šioje nuotraukoje ji slepiasi už Strubulo viršūnėje esančios Timios Stavros cerkvės kryžiaus.

Strubulo kalno papėdėje

– O ką jūs čia darysit? – klustelėjo šviesaus veido seniokas, kuris su savo nenusakomo amžiaus automobiliu atsidūrė prie mūsiškio, vos prisiparkavome Strubulo kalno papėdėje, kur temstant nebuvo nė gyvos dvasios.
– Į kalną lipsim, – atsakiau jam. – Šiandien pilnatis, takas puikiai matomas ir vaizdas nuo kalno bus nuostabus. Jūs čia gyvate?
– Taip, ana ten gyvenu, – mostelėjo seneliukas į tamsą. – Čia savo gyvulius ganau, turbūt juos pamatysit, kai pakilsite aukščiau. Geros jums kelionės!

Va ir netikėk, kad kalnai akių neturi. Spėju, kad tas seniokas (o gal ir ne vienas) stebėjo mus visą kelią ir viską matė: ir blykstes viršūnėje, kai fotografavome, ir karts nuo karto užsidegančias lempeles, kai leidomės. Jam rūpėjo jo ožkos, o gal kiek ir mes – juk ne kasdien kažkas Kretoje naktį į kalnus eina. Tūlo kretiečio požiūriu: arba ožkų vagys, arba išprotėję turistai.

Kartu su bičiulių iš Lietuvos trijule – Dariumi, Laura ir jų dukra Deimante – ėjom tikrai ne dėl ožkų. Dėl vaizdų.

Per pilnatį nuo Strubulo viršūnės. Kompanija. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Per pilnatį nuo Strubulo viršūnės. Kompanija. Kreta, Graikija | Mano Kreta

Norėtumėte pakilti į Kretos kalnus ir gal būt naktį? Iš arčiau susipažinti ir pabendrauti su kretiečiais, iš pirmų lūpų sužinoti apie jų buitį ir būtį? Arba gal norėtumėt prisijungti prie ypatingų ekskursijų, kuriose dalyvauja ištikimi salos gerbėjai? Tiek vienu, tiek kitu atveju susisiekite su MANO KRETA, keliaukite asmeninėje ekskursijoje su Audriumi >>


Tinklaraštyje ir kelionių žurnale SALA rasite daugiau Kretos istorijų, atradimų, įdomių patirčių, spauskite čia >>

Rubrikoje „Naudinga žinoti“ rasite įdomios ir naudingos informacijos, kuri padės planuotis atostogas Kretoje bei Santorinyje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti apie Kretą ir kretiečius, jų tradicijas ir papročius, istorines ir patyrimines keliones po salą, susisiekite – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.