Kristina – mano graikų kalbos mokytoja

Kristina – mano graikų kalbos mokytoja. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Kristina – mano graikų kalbos mokytoja. Kreta, Graikija | Mano Kreta

Kristina – mano graikų kalbos mokytoja. Nuo to laiko, kai sukūriau MANO KRETĄ, netrūksta susitikimų Kretoje su nuostabiais, artimais, bet seniai matytais žmonėmis.

Susitikimas su Kristina, kuriai esu be galo dėkingas už gilesnę pažintį su Graikija, paskatino sukurti naują – nuostabių susitikimų Kretoje – nuotraukų albumą.

Kristina – mano graikų kalbos mokytoja. Vilniaus universiteto lektorė, pas kurią kartu su žmona išmokome rašyti ‘alfą’ ir ‘vitą’, atskirti ‘omikron’ nuo ‘omegos’. Ji mums davė tvirtus graikų kalbos pagrindus, be kurių vargu ar būčiau tiek sužinojęs apie Kretą ir jos žmones. Už tai jai būsiu dėkingas iki gyvos galvos.

Neseniai su Kristina susitikome Kretoje. Ji atvyko į Kretos universitetą su vietos studentais pasidalinti žiniomis apie Bizantijos patriarchato santykius su Lietuva. Nepaprastai džiaugiuosi, kad mums pavyko susitikti ir dar labiau pasinerti į užslėptų Kretos lobių paiešką. Jei ne Kristinos žinios, vargu ar būčiau sužinojęs apie vienoje nedidelėje kaimo cerkvėje saugomą šventąjį paveikslą – Dievo Motinos ikoną, kuri vadinama bizantiškąja Mona Liza. Tik fotografuotis prie jos mums neleido. Tai nusifotografavome prie venecijietiška dvasia alsuojančio pastato viename Psiloričio kalnų papėdės vienuolyne, kuriame kažkada buvo aukštoji mokykla.

Manau, mes dar susitiksime su Kristina Kretoje tam, kad apie ją kartu sužinotume dar daugiau. O apie bizantiškąją Moną Lizą pasakoju čia: https://goo.gl/Xxfxkh

Norėtumėt prisijungti prie ypatingų ekskursijų, kuriose dalyvauja ištikimi salos gerbėjai? Susisiekite su MANO KRETA, keliaukite asmeninėje ekskursijoje su Audriumi >>


Tinklaraštyje ir kelionių žurnale SALA rasite daugiau Kretos istorijų, atradimų, įdomių patirčių, spauskite čia >>

Rubrikoje „Naudinga žinoti“ rasite įdomios ir naudingos informacijos, kuri padės planuotis atostogas Kretoje bei Santorinyje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti apie Kretą ir kretiečius, jų tradicijas ir papročius, istorines ir patyrimines keliones po salą, susisiekite – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.