Kretoje žiemą

Kreta žiemą. Kreta, Graikija | Mano Kreta
Kreta žiemą. Kreta, Graikija | Mano Kreta

– 1000 eurų už nuotrauką, – pasakė fotografas, kai paklausiau, ar galėtume nusifotografuoti su tautiniais Kretos drabužiais pasipuošusiomis merginomis, kurias jis fotografavo prie senų Herakliono laivų statyklos durų. Kretoje žiemą.
– Hm, daugoka, – atšoviau. – Mano svečias iš Švedijos nesupras tokio kretietiško „svetingumo“.
– Jei jis iš Švedijos dabar iki mūsų atsibeldė, tuomet stokit – už dyką nufotografuosiu, – šypsodamasis pasakė fotografas imdamas iš manęs fotokamerą.

Žiemą Kreta yra kitokia

Su kretiečiais visada taip: iš pradžių pasišpilkuoji, o paskui išsiskiri geriausiais draugais. Ir Johnny tai žino. Nes į Kretą traukia po kelis kartus per metus. „Man čia patinka absoliučiai viskas: žmonės, maistas, gamta, klimatas, – sako jis. – Ir ypač patinka žiemą, kai nėra tiek daug poilsiautojų. Pavyzdžiui, tik žiemą pamačiau, koks gražus Chanios senamiestis, nes vasarą jis užgrūstas suvenyrais, prekėmis, žmonėmis, o dar pats užsimaukšlini kepurę, užsidedi akinius nuo saulės – ir absoliučiai nieko nematai“.

Su švedu Johnny pirmą kartą susitikome pernai pavasarį „Cretan Way“ pėsčiųjų tako žymėjimo ir valymo stovykloje (apie ją išsamiai pasakojau čia: https://goo.gl/Exep32). Nuo to laiko palaikom ryšį. Ir nors jis Kretoje pernai buvo dar porą kartų, susitikti sugebėjome tik žiemą. „Ar pravesi man ekskursiją po Heraklioną?“ – paklausė. „Tik atvažiuok!“ – atsakiau. Ir ta ekskursija prasidėjo štai šitaip: nuo mini-fotosesijos su dviem tautiniais drabužiais pasipuošusiomis kretietėmis.

Norėtumėt iš arčiau susipažinti ir pabendrauti su kretiečiais, iš pirmų lūpų sužinoti apie jų buitį ir būtį? Arba gal norėtumėt prisijungti prie ypatingų ekskursijų, kuriose dalyvauja ištikimi salos gerbėjai? Tiek vienu, tiek kitu atveju susisiekite su MANO KRETA, keliaukite asmeninėje ekskursijoje su Audriumi >>


Tinklaraštyje ir kelionių žurnale SALA rasite daugiau Kretos istorijų, atradimų, įdomių patirčių, spauskite čia >>

Rubrikoje „Naudinga žinoti“ rasite įdomios ir naudingos informacijos, kuri padės planuotis atostogas Kretoje bei Santorinyje, spauskite čia >>

Jeigu turite klausimų ir norite mūsų pasiteirauti apie Kretą ir kretiečius, jų tradicijas ir papročius, istorines ir patyrimines keliones po salą, susisiekite – siųskite žinutę el. paštu manokreta@gmail.com

Dalintis |
+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.